This page is available in English

naar aanmeldingsformulier

 

Samenspeeldag voor zangers en instrumentalisten,
beginners en gevorderden, jong en oud

ZATERDAG 7 MAART 2020 | 10 TOT 21 UUR
CENTRUM VOOR DE KUNSTEN EINDHOVEN

 MEEDOEN 

Hou je van zingen of bespeel je een instrument? Wil je wel eens kennismaken met hedendaagse muziek? Schrijf je dan in voor PEPER IN JE OOR. Samen met andere zangers en musici studeer je overdag nieuwe stukken in die je ’s avonds speelt bij een concert. Hedendaagse muziek laat vocalisten en muzikanten kennismaken met nieuwe klankkleuren en ritmes, improvisatietechnieken en ongebruikelijke vormen van notatie. Voor veel muziekliefhebbers is het een ontdekking hoe leuk en uitdagend dat is!

 VOOR WIE 

  • muzikanten op alle instrumenten, strijk- en blaasinstrumenten, toetsen, (elektrische)   gitaar, slagwerk, accordeon, gamba, mondharmonica, enz., enz.
  •  (koor-) zangers
  • jongeren (alle instrumenten)
  • kinderen (5 – 12 jaar)
  • luisteraars

 BEGINNERS/GEVORDERDEN 

PEPER IN JE OOR is bedoeld voor iedereen, zowel beginners als gevorderden. Als muzikant moet je je instrument enigszins beheersen en je moet op een basisniveau noten en ritmes kunnen lezen. Voor koorzangers is noten lezen geen vereiste.

Dus: iedereen is welkom, ongeacht je niveau.

 PROGRAMMA ZATERDAG 7 MAART 2020, 
 CKE-EINDHOVEN, PASTOOR PETERSSTRAAT 180 

10.00 uur   ontvangst
10.30 uur   repetities (koor, ensembles), luistercursus en kinderworkshops
13.00 uur   lunch
14.00 uur   presentaties professionals
15.15 uur   vervolg repetities en kinderworkshop
18.00 uur   dinerbuffet
19.30 uur   concert
21.00 uur   einde concert

Klik HIER voor de locatiegegevens. Het CKE bevindt zich op loopafstand van station Eindhoven: 8 minuten. Er zijn diverse parkeergarages in de buurt.

 ENSEMBLE VOLWASSENEN 

Samen met de ensembles van CoMA Eindhoven en CoMA Maastricht studeer je bijzondere composities in (o.a. van Kate Whitley)  die ’s avonds worden uitgevoerd. Dirigent is Arjan van Baest

 ENSEMBLE JONGEREN 

Componist Saskia Venegas heeft speciaal voor PEPER IN JE OOR een nieuw werk geschreven voor jongeren tot 20 jaar. Het jongerenensemble wordt geleid door Txemi Etxebarria.

 KOORZANG 

Dirigent Jan Snel laat koorzangers kennismaken met de verrassende mogelijkheden van eigentijdse composities. Onder zijn leiding studeer je onder meer een stuk in dat ’s avonds met het ensemble van volwassenen wordt uitgevoerd.

 WORKSHOP KINDEREN 

’s Ochtends geeft Marijk Greweldinger een workshop voor kinderen van 5 tot 8 jaar en ’s middags voor kinderen van 8 tot 12 jaar. De kinderen experimenteren met klanken en klankkleuren. Ze ervaren hoe leuk het is om een instrument te bespelen, te zingen, te dansen en te tekenen bij moderne muziek.

 PRESENTATIES PROFESSIONALS 

Drie professionals uit de hedendaagse muziek demonstreren wat je allemaal met je stem en je instrument kunt doen. Doris Hochscheid (cello), Rogier de Pijper (fluit) en Michaela Riener (zang) laten zien en horen dat er veel meer klankkleuren en speelstijlen zijn dan je op les hebt geleerd!

 LUISTERCURSUS 

Van 10.30 tot 12.30 uur  is er een luistercursus hedendaagse muziek. Thea Derks geeft aan (groot-)ouders en andere muziekliefhebbers een klinkend overzicht van de muziekgeschiedenis na 1900.

 CONCERT: 19.30 UUR 

  • ensemble jongeren
  • koor en ensemble volwassenen
  • CoMA Maastricht
  • CoMA Eindhoven

 INSCHRIJVEN 

Meld je zo snel mogelijk aan (want vol is vol!) door het aanmeldformulier (zie onder) in te vullen. Ook voor de kinderworkshops en de luistercursus is aanmelding vooraf noodzakelijk. Inschrijven vóór 1 maart 2020.

 KOSTEN (inclusief koffie, thee en fris) 

Volwassenen € 30,00
Jongeren (tot 20 jaar) € 15,00
Kinderen € 5,00
Luistercursus € 10,00
Presentaties professionals: gratis voor deelnemers
Concert: gratis (vrije gave)
Lunch en diner (voor eigen rekening) mogelijk in het CKE-gebouw.

 ORGANISATIE 

PEPER IN JE OOR wordt georganiseerd door CoMA Eindhoven en CoMA Maastricht. Beide ensembles zijn partner van de Engelse organisatie Contemporary Music for All die zich onder meer inzet voor het spelen van eigentijdse muziek door amateurs. PEPER IN JE OOR wordt financieel ondersteund door het VSBfonds, Prins Bernard Cultuurfonds, Stichting Cultuur Eindhoven, CKE amateurkunst en het Constant van Renessefonds.


Volg ons op facebook.com/peperinjeoor

Bezoek ook de website www.comamaastricht.nl

naar aanmeldingsformulier