media

Festival Nieuwe Noten

Op zaterdag 1 oktober 2022 namen we deel aan het festival Nieuwe Noten van CoMA Maastricht. Wij voerden Missiles à Domiciles uit van de Belgische componist Marc-Henri Cykiert. Die won daarmee de tweede prijs in het componistenconcours. De drie genomineerde composities zijn in onderstaande video te beluisteren. Ons optreden is als eerste te zien. CoMA Maastricht speelt vervolgens het winnende stuk IKaggen van Wilma Pistorius. Als derde klinkt The miraculous world of Hieronymus Bosch van de Eindhovense componist Mark Hendriks.

PEPER IN JE OOR, een overzicht

140 zangers muzikanten uit heel Nederland en enkele uit België en Duitsland arriveren op 7 maart 2020 tegen 10 uur in het Eindhovense CKE om deel te nemen aan PEPER IN JE OOR, een festival hedendaagse muziek voor iedereen. Kort na 21 uur is de dag voorbij. Onderstaande video laat zien wat er die dag zoal gebeurde. CoMA Eindhoven en CoMA Maastricht organiseerden deze samenspeeldag samen met het Centrum voor de Kunsten Eindhoven. Amateurzangers en -musici maakten kennis met hedendaagse muziek. PEPER IN JE OOR was onderdeel van een allcomers event dat internationaal in 23 steden werd georganiseerd.

‘3 Movements’ (2019) van Kate Whitley

Dit grootschalige werk werd tijdens het Festival of Contemporary Music for All ( 7 en 8 maart 2020) gespeeld door amateurensembles in het Verenigd Koninkrijk en in Eindhoven.

‘Conscious of Time’ (2019) van Mark Hendriks

Mark Hendriks schreef Conscious of Time in opdracht van CoMA Eindhoven. Het Steinhoff Fonds sponsorde dit. Hier uitgevoerd door CoMA Eindhoven tijdens PEPER IN JE OOR op 7 maart 2020.

‘Jazz Suite’ (2018) van David Bevan door CoMA Maastricht

Jazz Suite’ is geschreven in opdracht van CoMA Bristol. Hier uitgevoerd door CoMA Maastricht tijdens PEPER IN JE OOR op 7 maart 2020.

‘Kyma’ (2020) van Saskia Venegas

Op initiatief van CoMA Maastricht schreef Saskia Venegas ‘Kyma’ voor het jeugdensemble dat deelnam aan PEPER IN JE OOR. Mogelijk gemaakt door FASO en de andere festivalsponsors.

Concerten 21 en 22 december 2019

In de Catherinakerk speelden we met het projectkoor van Muziek Nu. Pastorale was een project van Stichting Muziek Nu. Nieuwe composities van Hinse Mutter, Mark Hendriks, Arjan van Baest en Evert van Merode. De tweede uitvoering op 22 december van Pastorale was in kapel Mariëngaarde in Tilburg. (foto’s Hinze Mutter en Hannie van Huijgevoort).

Concert 18 mei 2019

De eerste editie van Music in the Streets, onderdeel van het Storioni Festival, was een groot succes. Op verschillende locaties in het centrum van Eindhoven waren solisten, kleine bezettingen, bands en ensembles te bewonderen. In kleine bezetting speelden wij op het buitenterras van Loods 61. (foto’s van Nick Boockelaar)

Concerten 11 en 12 mei 2019

Landbouwbelang is een vrijplaats voor kunst en cultuur aan de Maas in Maastricht. Onder enorme overslagsilo’s was het niet warm en de ambience was origineel. Én de sfeer was goed én de opkomst, met dank aan onze Maastrichtse muziekvrienden, heel mooi. De dag daarop speelden we -ook weer samen met CoMA Maastricht- in de ECI Cultuurfabriek in Roermond. Dat was anders en ook leuk! (foto’s van Klaas Henstra)

Concert 14 oktober 2018

Compilatie van het debuutconcert op 14 oktober 2018 in het CKE in Eindhoven.