Breaking news: oprichting CoMA Amsterdam

Op zaterdag 23 maart organiseerden we samen met CoMA Maastricht een workshop hedendaagse muziek in muziekgebouw Splendor in Amsterdam. Er hadden zich 25 Amsterdamse amateurmusici aangemeld om onder leiding van Lucas Vis twee CoMA-composities in te studeren. Bij het afsluitende concert traden CoMA Maastricht en CoMA Eindhoven op en als klap op de vuurpijl speelde het complete workshopensemble (55 muzikanten) de ’s middags ingestudeerde werken: Counting my numberless fingers van Alexander Campkin en Melancholy processional van Gabriel Jackson.

Niet alleen hebben we een erg fijne samenspeeldag beleefd, de Amsterdamse musici zijn zo enthousiast dat ze een CoMA Amsterdam willen starten. Dat was onze doelstelling! Het heeft even geduurd, maar CoMA is nu de Grote Rivieren overgestoken, zodat dit vruchtbare concept van hedendaagse muziek door amateurs zich over de rest van Nederland kan gaan verspreiden. Wie zich aan wil sluiten bij CoMA Amsterdam: stuur een mailtje naar info@comaeindhoven.nl en dan krijg je de contactgegevens van CoMA Amsterdam i.o.

(Foto Michel Claus)

Optreden ensemble C-klein op 17 maart

Acht leden van CoMA Eindhoven vormen het ensemble C-klein. Zij spelen op zondag 17 maart een programma met hedendaagse muziek tijdens het Bruisweekend van muziekschool CKE, Pastoor Petersstraat 180 in Eindhoven. Het optreden vindt plaats in de concertzaal van het CKE en begint om 15.30 uur. Op het programma staan composities van onder meer Tineke Lemmens, David Dramm, Michael Moore, Bart de Vrees en Wilbert Bulsink. Gratis entree.