Geslaagd concert in nieuwe locatie POM

Op zondag 23 juni 2024 gaven we een geslaagd concert in het nieuwe pand van het Paviljoen Ongehoorde Muziek aan de Vestdijk in Eindhoven. Ondanks de concurrentie van Guus Meeuwis trokken we ruim 30 bezoekers. Die reageerden enthousiast op ons programma, met stukken van onder anderen Jacq Palinckx, David Murcott en Ying Wang. Onze cellist Rik Kaasschieter soleerde zeer verdienstelijk in de compositie ‘When’ van Amoret Abis. In het Eindhovens Dagblad verscheen de volgende reportage.

Dag van de Componist 15 juni 2024

Op zaterdag 15 juni nam ensemble C-Klein (zeven leden van CoMA Eindhoven) deel aan de activiteiten rond de jaarlijkse Dag van de componist op het station in Den Bosch. Stadscomponist Bart van Dongen van ‘s-Hertogenbosch componeerde een ‘aanhaakfanfare’ onder de titel Het klimaat in mij. Dat werd onder zijn leiding door een ad hoc-orkest en koor bestaande uit verschillende ensembles uitgevoerd. Verder speelde C-Klein composities van Bart de Vrees, Wilbert Bulsink en Michael Moore. Vervolgens werd de nieuwe Kindercomponist des Vaderlands bekendgemaakt: de 11-jarige Lize Bastiaens.

Aan C-Klein viel de eer te beurt een compositie van Lize te spelen: Round and round. Op de foto Links Lize, in het midden de Componist des Vaderlands Anne-Maartje Lemereis en schuin achter haar Esther Gottschalk, directeur van Nieuw Geneco. Klik HIER voor een filmverslag van DTV. (Foto’s van Jostijn Ligtvoet).